Wilma Winters

wilma-wintersMijn naam is Wilma Winters, geboren in augustus 1960. Sinds februari 2014 heb een praktijk in Heemstede, Wilma reflexzonetherapie. Daarnaast ben ik werkzaam in de thuiszorg.

In 1998 kwam ik in aanraking met voetreflextherapie, omdat ik last had van mijn schouder. Ik maakte een afspraak met een fysiotherapeut die na enkele behandelingen een voetreflexbehandeling voorstelde. Mij totaal onbekend. Daar liet ik me echter niet door uit het veld slaan en ik heb het ondergaan. Ik was verbaasd hoe snel mijn klachten verminderden. Wat mij nog meer verbaasde, de therapeute drukte aan de zijkant van mijn voet en ik voelde het in mijn schouder. Dat was mijn eerste kennismaking met voetreflextherapie. In die tijd had ik niet kunnen vermoeden dat ik jaren later zelf de opleiding zou gaan volgen.

Mijn interesse lag al langere tijd bij de alternatieve geneeskunde. Ik gebruikte homeopathische middelen en ik was onder behandeling van een chiropractor en een ostheopaat voor mijn lichamelijke klachten, hetgeen zeker verbetering gaf.

Er kwam een moment in mijn leven dat ik niet alleen voor mijn gezin wilde zorgen, maar daarnaast ook persoonlijke ontwikkeling zocht. Mijn aandacht lag al gauw bij de voetreflexopleiding. Tijdens mijn opleiding werd ik alleen maar enthousiaster en ik wist dat ik de goede keuze gemaakt had. De mensen in mijn omgeving merkten dat daar mijn passie lag en zagen mij veranderen. Ik werd vrolijker, vitaler en ik wist eindelijk wat ik wilde bereiken in mijn leven: mijn eigen praktijk!

In 2012 heb ik mijn studie afgerond met mijn diploma voetreflextherapeute, gevolgd bij De School voor Voetreflexologie in Alkmaar bij Manda Bergsma. In 2013 behaalde ik mijn diploma Gezichtsreflextherapeute van het Lone Sorensen Instituut, gevolgd bij Hanneke van Baal te Amersfoort. In 2015 voltooide ik tevens de opleiding Medische Basiskennis bij Total Health te Utrecht en volgde ik module 5 van Gezichtsreflexologie en de workshop “Lymfedrainage op het gezicht”.

Daarnaast heb ik diverse workshop gevolgd, zoals Tibetaanse Nek-Schedelreflexologie, Tibetaanse Neurovoetreflexolgie deel I en II, Chinflex Basis. Eind juni 2017 heb ik nog een workshop Koreaanse Neurohandreflex gevolgd bij het Lone Sorensen Instituut, gegeven door Monique van den Beld.

In september 2015 ben ik begonnen met de HBO-opleiding VoetreflexPlus bij Total Health. Ik heb deze opleiding  inmiddels afgerond.